Thursday, 26 July 2012

Bila Bawak Handfon ke SekolahHola all..
Hampa pernah dak bawak handfon pi sekolah? Ada yang pernah and ada yang tak pernah. Aku pernah bawak tapi bila ada apa-apa majlis la. Tak pernah bawak time sekolah. Gambar yang kat atas tu menunjukkan handfon yang direndam di dalam air. APa jadi kalau handfon kena rendam? of coz la rosak kan. Siap keluar buih-buih lagi.

Situasi ni lah yang jadi kat sekolah aku. Maksud aku sesiapa yang berani bawak handfon ke sekolah dan ianya akan dirampas dan akan direndam dalam ayaq time perhimpunan hari Ahad. Peraturan ni dikuatkuaskan tahun ni. Sedih kan? Memang la sedih tapi sapa suruh bawak pi sekolah. Dah sah terang lagi bersuluh dengan spotlight yang besaq kat stadium tu yang handfon tak boleh bawak ke sekolah. Rasanya semua sekolah tak boleh bawak.

Kira okay la kan sebab kat sekolah lain cikgu akan bagi balik tapi kalau kat sekolah aku say bye-bye to your phone la kalau kena rampas. Memang akan tamat riwayat handfon tu. Tak kira la mahal mana pun fon tu iphone sekalipun tetap kena rendam jugak. Nak buat macam mana sapa suruh bawak kan. Yang tu kalau handfon la tapi camera aku tak tau la pulak sebab tak pernah nampak camera kena rendam lagi. 

Bayangkan kalau ipad kena rendam memang sebulan nangis tak berlagu. Hahaha. Itulah padahnya kalau tak ikut peraturan sekolah. Macam aku kadang-kadang ada jugak la langgar tapi tak la besar. Kecik ja macam tak pakai jarum, tak lipat tudung and tak pakai petticoat. Well.. sebab tu la aku sayang sekolah aku. Sebab ia lain dari yang lain. Sekolah aku ada, sekolah hampa ada?

No comments:

Post a Comment