Monday, 11 June 2012

Aku Benci Giler Dgn K-Pop

"Weeyyy.....pleaselah...aku benci sungguh dgn K-POP..."
"K-pop? ewweesss.... Tak kelaz la minat Korea. Lady Gaga is better."
"Apa kelas Korea. Gua layan English ja beb."
"Annyeonghaseyo konon. Annyeongha'sepak' mau?"
"K-Pop? Pondan-pondan tu ker?"

Oppsssyyy...jgn panas dulu K-Poperz skalian. Aku jugak mcm hang pa. Ak just nk bgitau contoh ayt yang boleh meng'alergic'kan telinga aku. Apa-apa pun aku tamau cari masalah dengan K-Pop Haters. Aku just nak bagi tau yang tak yah la nak hina kpop. Ak tau bnda ni dah lama jadi and ak bukan nak ungkit kisah lama. Bukan apa ada la kan baru2 ni kan ada budak ni kan cari pasai dengan mngatakan bahawa 'k-pop like shit'. Aku sabaq lagi tapi bila dia kata k-pop fans pun mcm shit aku angin la. Kot ya pun benci tahap mega tak la sampai kami (that mean ak+kpopers) pun hg nak samakan dengan 'SHIT'. Tak pun hang tak tau shit tu mnatang apa huh?

Lagipun kpop tak kacau hampa kan.. Kpop x pnah mengata kat hampa kan so kenapa hmpa mesti kata kt depa. Kpop tak pnah mengutuk hampa so mestika hampa kutuk depa. Pikiaq la wey. Tak rasa ka kalau buat macam tu mcm tak dak adab. Kalau dilihatkan Melayu ni baik and sopan santun. Hormat menghormati. Bukannya dengan mengutuk dan mencaci. Kita sebagai bangsa Melayu mestila mengamalkan sikap tu.

Kita ni orang islam. Aku faham depa tu kafir tapi Islam tak mengajar kita untuk menghina satu sama lain walaupun tak sama agama. Cnthnya kalau orang tu hina Islam. Nabi pun tak bagi kita hina balik ni apatah lagi depa tak buat apa-apa pun lebih-lebih lagi depa tak menghina pun agama Islam. Hampa dok hina depa tiba-tiba Allah bagi hidayah kat depa untuk masuk Islam. Hampa nak kata pa? Nak kata jangan. Tak dak apa yang mustahil di sisi Allah la.

Senang cakap macam ni la... Nak minat Kpop boleh aih tapi jangan MELEBIH. Over mcm nak gila. Berpada-pada cukup ar. Aku pun minat K-pop la. Tambah gi Eli, Kwang Min, Jae Jin, Hyung Joon Young Min, Min Woo dan banyak lagi. Kalau nak list memang panjang. Akhir kalam, walau terok mana pun depa kita tak dak hak nak hina n kutuk depa. Depa pun makhluk ciptaan Allah macam kita cuba agama ja lain...

And for kpop fans kalau depa nak kata kt kpop biarkan ja. Lagi kita berbalas dengan depa lagi la depa best. Syok la sgt dapat bagi kita naik angin. Kalau kita maki depa balik kita sama taraf ja macam depa. Baik diamkan diri. Depa saja nk dapatkan publisiti MURAHAN and nk bagi kita marah. Bajet mcm best sgt la...

#aku hanya bagi pendapat aku bukan untuk membela sapa2 walaupun aku agak menyebelahi K-pop..
#depa-diaorang (kut la ada yg tak faham loghat kedah ak ni).
#hampa/hang pa-korang





8 comments:

  1. betol3..
    kalo x suka, dok diam suda kan..

    ReplyDelete
  2. hehehe...kite xsuke k-pop...haha...
    anyway...nice bLog...sudi2 folLow kite semuLe k...=)

    ReplyDelete
  3. kwangmin bias ke ? unnie pulak ELF and kyuhyun biased. unnie pernah post benda yg sama dalam blog. siap ada org mention nama lagi tuh. dekat kolej, bila unnie cerita pasal kpop, kekawan akan cakap " eh bapok tu jugak kau layan " memang sakit hati . banyak bunyi je dia orang tu. kalau tak minat diam jelah. tak salah pun kita minat kpop. unnie nak masuk 20 tahun pun unnie suka and excited dgn kpop. sorry unnie bebel pulak kat sini :))
    btw, done follow. follow unnie balik yea. kamsahamnida !

    ReplyDelete
  4. btol... klau x suka diam la kan...hehe...x pa pun..

    ReplyDelete